συγκλονίζει-ο-27χρονος-που-σώθηκε-στην-ε-539612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.10.2018 | 17:01

Συγκλονίζει ο 27χρονος που σώθηκε στην Εύβοια: Πίστεψα πως θα πεθάνω

Σε αγροικία κατέφυγε ο 27χρονος που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στην Εύβοια και διασώθηκε το πρωί της Δευτέρας σώος και αβλαβής, από μονάδες της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Περιγράφοντας τα όσα δραματικά έζησε από τη στιγμή που τον παρέσυραν τα ορμητικά νερά του ποταμού, αναφέρει ότι όλα συνέβησαν σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς το ποτάμι φούσκωσε και βγήκε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να παρασύρει το αυτοκίνητό του μέσα στα ορμητικά του νερά.

Η σύντροφός του πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο και ανέβηκε σε ένα δέντρο ενώ ο ίδιος κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο του αυτοκινήτου του και να απεγκλωβιστεί από το όχημα, παρασυρόμενος ωστόσο από το ποτάμι.

Για αρκετή ώρα πάλευε με τα ορμητικά νερά του ποταμιού και επιχειρούσε να βγει στην όχθη, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε, πιάνοντας ένα ξύλο.

Από εκεί άρχισε να περπατάει για αρκετή ώρα, ώσπου βρήκε μία αγροικία στην οποία κατέφυγε. Για καλή του τύχη μέσα σε αυτή βρήκε φαγητό και στεγνά ρούχα, ενώ κατάκοπος από τη μάχη με τη μανία της φύσης, αποκοιμήθηκε. Όπως σημειώνει ο ίδιος, παρέμεινε στην αγροικία, μέχρι να κοπάσει η βροχή και σήμερα, Δευτέρα, βγήκε προς αναζήτηση βοήθειας.

«Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά» είπε.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει πάθει ούτε μία γρατζουνιά, παραδέχεται ωστόσο ότι τα χρειάστηκε, φοβούμενος ότι θα πεθάνει.

«Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι»

«Ήταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει κανείς αυτά» καταλήγει ο 27χρονος.

Συγκινητικές ήταν οι πρώτες στιγμές μετά τον εντοπισμό του: Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος, ήταν αν ζει η κοπέλα του, μαθαίνοντας πανευτυχής τα ευχάριστα νέα.