συγκλονίζει-ο-πατέρας-του-βαγγέλη-για-889748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2021 | 08:42

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη έξι χρόνια μετά το θάνατό του

Πριν από έξι χρόνια ο χαμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Ήταν Φεβρουάριος του 2015. Αυτόν τον μήνα, στις 23 Μαρτίου θα γινόταν 26 χρονών αν δεν έβαζε τέλος στη ζωή του, αφού δεν άντεχε το bullying που υφίστατο από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, συγκλονίζει στη συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή αλλιώς” έξι χρόνια μετά τον χαμό του μονάκριβου γιου του.

“Από πότε η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι μειονεκτήματα” αναρωτιέται ο τραγικός πατέρας. Παρά το γεγονός ότι ο γιος του Βαγγέλης έπεσε θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς από συμφοιτητές του, συνεχίζει να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες, όπως η φιλία και η αγάπη. “Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά, είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι” είπε στην εκπομπή “Η ζωή αλλιώς” που προβάλλεται από την ΕΡΤ. “Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι” είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης ακόμη.

Η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου, που παρουσιάζει την εκπομπή, σε ανάρτησή της στο instagram αναφέρεται στα συναισθήματα που της προκάλεσε η συνάντησή της με τον Ανδρέα Γιακουμάκη: “Είναι από τις στιγμές που κάποια πράγματα ξεπερνούν τον αρχικό σκοπό τους. Έτσι κι εγώ όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού όπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατα του. Εκεί όπου συλλογάται. Ελεύθερα. Και συλλογάται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πλήγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε. Συγκλονίστηκα από τη δύναμη του, τη στωικότητα του, την απλή αλλά τόσο καθαρή σκέψη του. Αλλά και ένιωσα. Όσο μου μιλούσε, ένιωθα. Τον βαθύ, βουβό πόνο του”.

Όταν η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ότι ο Ρεθυμνιώτης σπουδαστής υπήρξε θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκδίκαση – σε δεύτερο βαθμό – της υπόθεσης bullying και σωματικής βίας σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2019, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους 8 από τους 9 νεαρούς που φέρονταν να εμπλέκονται.

πηγή: ert.gr