συγκλονιστικό-μάνα-και-γιος-κοιμούντ-543905
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2018 | 12:52

Συγκλονιστικό: Μάνα και γιος κοιμούνται στο δρόμο

Μία γυναίκα 58 ετών, μαζί με το 35χρονο παιδί της, έχουν μείνει δίχως στέγη και αναγκάζονται να ζούνε στον δρόμο. Μάνα και γιος τις τελευταίες ημέρες υφίστανται ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου, με την περίπτωσή τους να επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα των αστέγων έχει χτυπήσει για τα καλά την… πόρτα μας. Μίλησαν στη Θεσσαλία  για τις δυσκολίες που βιώνουν, αλλά και το πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Η 58χρονη, η οποία είναι διαζευγμένη, κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Έχει άλλες δύο αδερφές, ωστόσο δεν διατηρεί σχέσεις μαζί τους. Μία ζει στη Μαγνησία, ενώ η έτερη κατοικεί σε γειτονικό νομό. Σε ηλικία 19 ετών παντρεύτηκε με συνοικέσιο και βρέθηκε έτσι στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, ο γάμος της δεν τελεσφόρησε. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, ο σύζυγός της βρέθηκε στη φυλακή. Η παραβατικότητά του, στάθηκε η αρχή του τέλους για τον έγγαμο βίο της, αν και το διαζύγιο δεν έχει πολλά χρόνια που εκδόθηκε. «Δεν ταιριάξαμε. Ο γάμος έγινε μέσα σε έναν μήνα. Προτού παντρευτούμε, είχε ζήσει πολλά χρόνια στο Σικάγο. Ήταν αλλιώς μαθημένος στην Αμερική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απέκτησε δύο γιους. Ο μεγαλύτερος είναι 37 ετών, υπηρετεί ως μόνιμος στον Ελληνικό Στρατό και ζει στη Θράκη με την οικογένειά του. Η επικοινωνία μαζί του είναι αραιή. «Την εγγονή μου δεν την έχω συναντήσει ποτέ. Και να τη δω, δεν θα τη γνωρίσω», εξομολογήθηκε συγκινημένη.

Η 58χρονη, όσο τα παιδιά της ήταν πιο μικρά, ζούσε μεταξύ της γενέτειράς της, του Αλμυρού, του Βόλου και του Πειραιά.

Η άστεγη γυναίκα, τα προηγούμενα χρόνια έκανε πολλές δουλειές, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Η ανεργία που βιώνει τον τελευταίο καιρό της έχει κοστίσει, αλλά δεν χάνει την αξιοπρέπειά της, όπως και ο γιος της που είναι δίχως δουλειά πολλά χρόνια τώρα. «Δουλειά γυρεύουμε, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι με το παιδί μου και να μην περνάμε τα βράδια μας έξω. Πριν από χρόνια, δούλευα νεωκόρισσα στην Αγία Τριάδα, στον Κορυδαλλό. Γλίστρησα κι έσπασα το πόδι μου. Χειρουργήθηκα και πλέον έχω λάμες και καρφιά. Πρώτη φορά βρέθηκα σ’ αυτή την κατάντια. Μέχρι και σε βουλευτή της Μαγνησίας αποτάνθηκα, όπως και στους δημάρχους Βόλου και Αλμυρού, ζητώντας βοήθεια για να βρω εργασία, αλλά αποτέλεσμα μηδέν».

Εδώ και μία εβδομάδα οι δύο τους επέστρεψαν στον Βόλο, χωρώντας όλα τα υπάρχοντά τους σ’ ένα σακ-βουαγιάζ. Διανυκτερεύουν στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων, αλλά και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό στο κέντρο σίτισης απόρων «Δος ημίν σήμερον» στον Άγιο Νικόλαο. Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε σε πρώτη φάση να βρεθεί μία στέγη για τη μητέρα και τον γιο της.

Πηγή: Εφημερίδα «Θεσσαλία»