στους-συλληφθέντες-της-9-7-και-ο-γ-γ-συλλό-798907
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.07.2020 | 10:31

Στους συλληφθέντες της 9/7 και ο γ.γ. Συλλόγου Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης

Ανάμεσα στους συλληφθέντες του συλλαλητηρίου της 9ης Ιούλη, εναντίον του νόμου Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, είναι και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων τ. υπουργείου Ανάπτυξης Τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας, Μιλτιάδης Κοτζάμπασης.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος καταγγέλλει «την χρήση βίας έναντι ειρηνικών διαδηλωτών» στις διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου «το οποίο στην πράξη προσπαθεί να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις» και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Μ. Κοτζαμπάση, «ο οποίος μετείχε ειρηνικά στην πορεία και την απόσυρση των όποιων κατηγοριών μπορεί να του προσαφθούν».

Ανακοίνωση εξέδωσε και Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) της οποίας απόφοιτος (ΙΗ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς) είναι ο Μ. Κοτζάμπασης.

Μεταξύ άλλων, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της, γνωστοποιεί την πρόθεσή της να συνδράμει το Μ. Κοτζαμπαση «ηθικά και υλικά είτε με νομική συμπαράσταση, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο και έχοντας ακλόνητη πίστη στη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας, είμαστε πεπεισμένοι για την άμεση δικαίωσή του και την απρόσκοπτη επιστροφή στα καθήκοντά του και στην φυσιολογική ροή της καθημερινότητάς του».

Επίσης δηλώνει ως Ένωση Αποφοίτων «την αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε προσπάθεια περιστολής και θέσης εν αμφιβόλω του συνταγματικού δικαιώματος στη συνάθροιση, τη διαμαρτυρία και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης» και πως «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα, για την πλήρη υπεράσπιση και υποστήριξη του συνάδελφου, οι οποίες περιλαμβάνουν την επικοινωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών».