Στον εισαγγελέα η μητέρα «βάνδαλου» του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας
Η μητέρα ενός εκ των ανήλικων που λεηλάτησαν και βανδάλισαν το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γλυφάδας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, είναι γεννημένος το 2008 και φέρεται να αναγνωρίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό, ενώ ακόμη αναζητείται.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, είχε προαναγγείλει σε ανάρτηση στο Facebook ότι οι αρχές βρίσκονταν στα ίχνη των δραστών:
«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι δράστες – που κατά πάσα πιθανότητα είναι ανήλικοι που κινούνται στα νότια προάστια – αναμένεται να ταυτοποιηθούν σύντομα από τις αστυνομικές αρχές.
Όπως ήδη ξεκαθαρίσαμε, μαζί με τους Διευθυντές των σχολείων θα ζητήσουμε από τη Δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων και την πλήρη αποζημίωση για όλες τις καταστροφές.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τους γονείς των δραστών να προσέλθουν στον Δήμο και να πράξουν το αυτονόητο:
Να αναλάβουν την ευθύνη έναντι της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας μας, καταβάλλοντας τη δέουσα χρηματική αποζημίωση.
Η προστασία της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των σχολείων μας, πρέπει να είναι για όλους μας καθήκον αδιαπραγμάτευτο.»
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες όχι μόνο προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές αλλά και έκλεψαν πολύτιμο εξοπλισμό μαζί με περίπου 8.000 ευρώ που προορίζονταν για εκδρομή των μαθητών.
Εκλάπησαν, επίσης, έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Την Παρασκευή (17/4) πρόκειται να καταθέσουν αγωγές, η διευθύντρια για το ποσό των 8.000 ευρώ και ο Δήμος Γλυφάδας για τις ζημιές στο σχολικό συγκρότημα.
Προτεινόμενα άρθρα
16.04.2026 | 22:20
16.04.2026 | 19:37
16.04.2026 | 18:59






