στον-άρειο-πάγο-οι-δανειολήπτες-σε-ελβ-1578496
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.04.2026 | 20:29

Στον Άρειο Πάγο οι δανειολήπτες σε ελβετικό

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξω από τον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. 

Όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές, βασικό τους αίτημα είναι μια περισσότερο ευνοϊκή και οριζόντια παρέμβαση για τις οφειλές τους, οι οποίες επιβαρύνθηκαν μετά την ανατίμηση του νομίσματος. Έτσι, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ζητούν ουσιαστικότερη απομείωση των επιβαρύνσεων που προέκυψαν από τη συναλλαγματική διαφορά.

Όπως υποστηρίζουν, για πολλά νοικοκυριά το υπόλοιπο του δανείου παραμένει δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με το αρχικό ποσό χρηματοδότησης και τις καταβολές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και, όπως προσθέτουν, έχουν γονατίσει οικονομικά, μη μπορώντας να αποπληρώσουν τα δυσβάσταχτα, πια, χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, επισημαίνουν τη σημασία της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε τέσσερις πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι δανειολήπτες κινητοποιήθηκαν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και η Ρόδος.