στο-κόκκινο-τα-δύο-νησιά-με-τα-δεκάδες-754732
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.08.2020 | 16:53

Στο κόκκινο: Τα δύο νησιά με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πιο γρήγορα από ποτέ σε ολόκληρη την Ελλάδα και το δεύτερο κύμα είναι πάρα πολύ κοντά. Παρότι υπάρχει προς το παρόν ένα καθησυχαστικό ποσοστό ότι τα κρούσματα είναι νεαρών ηλικιών και αντιμετωπίζουν τον ιό ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα, ο φόβος της εξάπλωσης παραμένει.

Εκτός από τα αστικά κέντρα μεγάλη ανησυχία υπάρχει στο Ιόνιο με τα νούμερα που καταγράφουν κάποια νησιά να είναι υψηλά, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Στο κέντρο της προσοχής είναι η Κέρκυρα που μετράει μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδας 20 κρούσματα.

Στα πέντε κρούσματα έχει σταματήσει η Λευκάδα, ενώ στην Κεφαλλονιά έχουμε μόνο ένα καταγεγραμμένο κρούσμα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα στις Κυκλάδες με ένα νησί όμως να φοβίζει, τόσο για τον αριθμό κρουσμάτων, όσο και για τις παραβιάσεις στα μέτρα παράλληλα με τον μεγάλο τουρισμό.

Επτά είναι τα κρούσματα του ιού στην Μύκονο, με ένα από αυτά να είναι εργαζόμενος σε beach bar, με τις αρχές να σφραγίζουν το μαγαζί και να επικεντρώνονται στον συνωστισμό στις παραλίες του νησιού. Αντίθετα μόνο ένα κρούσμα έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Πάρο.

Στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές η πιο επίφοβη με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων είναι η Χαλκιδική. Στα δύο «πόδια» του νομού έχουν καταγραφεί 22 κρούσματα τις τελευταίες 15 ημέρες, με την περιοχή να γεμίζει τουρίστες την περίοδο του Αυγούστου.