στο-5-των-πιο-έξυπνων-ανθρώπων-ο-γιάννης-475361
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.10.2018 | 17:16

Στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων ο Γιάννης Καλλιάνος

Η Mensa ,ως γνωστόν, είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία εστιάζει στην αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυίας. Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού, δηλαδή μεγαλύτερο ή ίσο του 148 στην κλίμακα Κατέλ (που ισοδυναμεί με το 132 της κλίμακας Στάνφορντ-Μπινέ και το 131 της κλίμακας Βέξλερ).

Σε μία από τις εξετάσεις της ελληνικής MENSA, το TEST FRT-A πριν λίγες ημέρες ο μετεωρολόγος και Αναπληρωτής Γραμματέας των Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Περίπου μια εβδομάδα μετά το συγκεκριμένο TEST IQ (τεστ για την εύρεση του δείκτη νοημοσύνης), ο Γιάννης Καλλιάνος έλαβε πιστοποιημένο στη MENSA INTERNATIONAL, National Supervisor Psychologist (NSP) τα αποτελέσματα της δοκιμασίας με το σκορ του να φτάνει το 125 που σημαίνει ότι ανήκει στο 5% των πιο έξυπνων ανθρώπων.

Όπως εξήγησε ότι ήταν μια εξαιρετική διαδικασία που συστήνει σε κάθε παιδί, νέο ή μεσήλικα να υποβληθεί, ενώ ανέφερε ότι είναι θετικό να γνωρίζει κανείς τον δείκτη ευφυίας του, «αν ασφαλώς έχουμε καταλάβει από μικροί ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον τρόπο σκέψης μας».

Η διαδικασία του τεστ δείκτη νοημοσύνης συμπεριελάμβανε 45 ερωτήσεις με σχηματικές παραστάσεις και απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Εάν είχε απαντήσει σωστά σε δύο επιπλέον ερωτήσεις, ο γνωστός μετεωρολόγος, θα είχε εκτός των άλλων γίνει και μέλος της MENSA διότι εκεί θα χρειαζόταν IQ μεγαλύτερο είτε ίσο του 131, που θα σήμαινε ότι θα θα ανήκε στο 2% των πιο έξυπνων ανθρώπων.