στέλνουν-στο-θάνατο-22χρονο-επειδή-δεν-676357
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.09.2022 | 14:39

Στέλνουν στο θάνατο 22χρονο, επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ

Στα 22 του χρόνια έμελε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά και τα άκαμπτα αντανακλαστικά του δημόσιου συστήματος υγείας. Ο λόγος για νεαρό από την Αλβανία, ο οποίος μπορεί να μένει με την οικογένειά του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με το Cretalive, άρχισε να αναπτύσσει μία – αρχικά – κύστη, που έμοιαζε με κύστη κόκκυγος, η οποία στις 13 Ιουλίου είχε μέγεθος πορτοκαλιού και πλέον σήμερα είναι σε μέγεθος καρπουζιού και ζυγίζει 6 κιλά! Ο νεαρός έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία που κατονόμασε τον όγκο αυτό ως “τεράτωμα στη σπονδυλική στήλη”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κακοήθεια.

Ο 22χρονος ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, με αφόρητους πόνους, πυρετό αλλά και αδιανόητη δυσοσμία, χωρίς να ξέρει τι να κάνει, αφού καθώς δε βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, δεν έχει ΑΜΚΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκει κλειστές πόρτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τον νεαρό να κινδυνεύει από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Μάλιστα, από το ΠΑΓΝΗ, φέρεται να του έχει δοθεί βεβαίωση για την επικινδυνότητα της κατάστασης του, χωρίς όμως να του παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Στο πλευρό του νεαρού βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης που γνωρίζει την οικογένεια εδώ και 3 χρόνια, προσφέροντας δουλειά κατά διαστήματα σε μέλη της οικογένειας. Όπως αναφέρει ο άνδρας στο Cretalive, ο ίδιος μαζί με μερικά ακόμη άτομα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να χειρουργηθεί το παιδί, ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό και ο 22χρονος βρίσκεται στο “μηδέν”.

Ο 22χρονος, συνοδεία του Ηρακλειώτη, θα μεταβούν αύριο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με το χρόνο, καθώς η κατάσταση του νεαρού ολοένα και επιδεινώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 22χρονος έφτασε μέχρι και να καταναλώσει ένα ολόκληρο κουτί με παυσίπονα σε μια απόπειρα να κατευνάσει τον οξύτατο πόνο…