ΣτΕ: Επελέγησαν οι «9» για τη θέση του Προέδρου - Αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
1
Αύγουστος
Back

ΣτΕ: Επελέγησαν οι «9» για τη θέση του Προέδρου – Αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Επελέγησαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής οι «9» υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας από τους οποίους θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι «9» υποψήφιοι επελέγησαν από τη λίστα των «17» αντιπροέδρων και αρχαιοτέρων συμβούλων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας που είχαν διαβιβαστεί προς επιλογήν στη Βουλή των Ελλήνων.

Από τους «17» της λίστας, δύο δεν προσήλθαν στην ακρόαση της ΔτΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πρώτη κατετάγη η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα και μάλιστα έλαβε περισσότερες θετικές ψήφους από τους παριστάμενους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεύτερη η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, τρίτος ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Πικραμμένος και τέταρτη η αντιπρόεδρος Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, πάντως, δεν δεσμεύεται για την τελική επιλογή του Προέδρου του ΣτΕ από την κατάταξη που προέκυψε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποτελεί όμως έκφραση γνώμης και δεν μπορεί να επιλέξει κάποιον εκτός της λίστας των «9».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα αποστείλει τον κατάλογο των «9» ανώτατων δικαστικών λειτουργών, όπως επίσης και τον κατάλογο με τους «14» που προκρίθηκαν για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από την αντίστοιχη διαδικασία της ΔτΠ που έγινε την περασμένη Τρίτη για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!