στε-απέρριψε-τις-προσφυγές-των-επτά-κα-95986
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.08.2016 | 17:24

ΣτΕ: Απέρριψε τις προσφυγές των επτά καναλιών

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών, με τα οποία στρέφονταν ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά των υπουργών Οικονομίας και Επικρατείας, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Επίσης, προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση στο ΣτΕ των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, που επίσης έχουν καταθέσει οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί. Συνεπώς θα διεξαχθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη η δημοπρασία.

Η ακρόαση των εκπροσώπων των καναλιών αλλά και των εκπροσώπων των δυο υπουργείων διήρκεσε μιάμιση ώρα στη διάρκεια της οποίας οι νομικοί παραστάτες των εταιρικών σχημάτων που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν ενώπιον του προέδρου Νίκου Σακελλαρίου τα επιχειρήματα τους για να τους χορηγήσει προσωρινές διαταγές, προκειμένου να παγώσει η διαγωνιστική διαδικασία μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Να σημειώσουμε πάντως ότι το ένα εταιρικό σχήμα κατά του άλλου για ζητήματα που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και κατά της ίδιας της διαδικασίας και της προκήρυξης.

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσαν και οι συνήγοροι των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας. Ο κ. Μαντζουράνης συνήγορος του ελληνικού δημοσίου ζήτησε να απορριφθούν οι εννέα αιτήσεις για χορήγηση προσωρινών διαταγών και να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Στη συζήτηση παραστάθηκε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας κ. Ελευθέριος Κρέτσος.