στα-χέρια-της-ελασ-ένας-εκ-των-εκτελεστ-364740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2017 | 19:31

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ένας εκ των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας εκ των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη στην Πάτρα το περασμένο σαββατοκύριακο, αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τη χώρα.

Οι αρχές ψάχνουν τώρα να βρουν τα άλλα δύο άτομα, μεταξύ αυτών και τον δεύτερο εκτελεστή, τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Πρόκειται για Αλβανούς, οι οποίοι ήθελαν να εκβιάσουν το δικηγόρο, προκειμένου να πάρουν χρήματα που τους είχε υποσχεθεί κάποιος πελάτης του Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές για την υπόθεση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονταν δύο Αλβανοί ενώ οι Αρχές εξέταζαν σοβαρά και ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ωστόσο δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο,  μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.