σπιάτζα-ηλείας-ο-οικισμός-που-παρασύ-699864
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.11.2019 | 11:19

Σπιάτζα Ηλείας: Ο οικισμός που… παρασύρεται από το κύμα

Λένε πως η φύση τιμωρεί.

Λάθος.

Το σωστό είναι πως απλά ο άνθρωπος πληρώνει πάντα τα λάθη του.

Αυτό συνέβη και στον οικισμό Σπιάτζα στην Ηλεία. Μόλις 4 χλμ από την πόλη του Πύργου και επάνω σε μια εκπληκτική αμμουδιά που ξεκινάει από την Μεσσηνία και τερματίζει λίγο έξω από την πόλη της Πάτρας έχει δημιουργηθεί ένας οικισμός με το όνομα Σπιάτζα.

Σε αυτόν τον οικισμό συμβαίνει το παράδοξο οι κάτοικοι του να έχουν αγνοήσει την δύναμη της φύσης και ειδικότερα της θάλασσας και ως ένα γαϊτανάκι απερισκεψίας στην προσπάθεια τους να χτίσουν την δική τους παραθεριστική κατοικία πιο μπροστά από τον προηγούμενο κυριολεκτικά έφτασαν να “χτίζουν τα μικρά τους παλάτια” όχι απλά επάνω στην άμμο αλλά επάνω στο κύμα.

Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται και από τα εναέρια πλάνα μας απλά αποκαρδιωτικό. Σχεδόν όλα τα σπίτια από την πλευρά του δρόμου και προς την θάλασσα είτε να βουλιάζουν στην άμμο είτε να τα παίρνει το κύμα.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που η θάλασσα έχει πάρει ακόμα και της οικοσυσκευές ( ψυγεία, φούρνους, έπιπλα ) από αυτά και κάποιες από αυτές να είναι όπως μας ανέφεραν και κάτοικοι της περιοχής στον βυθό της Θάλασσας μέχρι και σήμερα.

Ίσως σε αυτή τη περίπτωση η φύση να μην θύμωσε με τα καμώματα των κατοίκων της περιοχής αλλά να γέλασε με αυτά.

Πηγή: UpDrones