σωκράτης-αλαφούζος-η-ζωή-στην-αμερική-1185642
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2023 | 12:36

Σωκράτης Αλαφούζος: Η ζωή στην Αμερική και η σχέση με την κόρη του

Συνέντευξη μέσω skype παραχώρησε ο Σωκράτης Αλαφούζος στην εκπομπή «Ελένη».

Ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική. Παράλληλα, τον τελευταίο ένα χρόνο έχει μετακομίσει μαζί του και η κόρη του Μαρίλια για τις σπουδές της.

sokratis alafouzos2

Ο Σωκράτης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στην ζωή του στην Αμερική, στην σχέση του με την κόρη του αλλά και στους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα.

«Βρίσκομαι στην Καλιφόρνια, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο. Δημιούργησα ένα course βασισμένο πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. ‘Ένας από τους σκοπούς της ζωής μου είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να στηρίξω και να βοηθήσω ειδικά τα νέα παιδιά να γλιτώσουν χρόνο και εμπόδια για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Από τα μεγαλύτερα δώρα που έχω πάρει στη ζωή μου, ήταν όταν μια συγκεκριμένη μαθήτρια ήρθε και μου είπε ότι της άλλαξα τη ζωή.

sokratis alafouzos1

Από την περίοδο της σειράς “Αέρινες Σιωπές” έχω ωραίες αναμνήσεις. Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και εδώ, στην Αμερική, πολλοί Έλληνες θυμούνται τη σειρά. Παρότι στην Ελλάδα είχα επιτυχίες, προτίμησα να φύγω και τότε, άρχισε ένα ταξίδι αλλαγής. Δε μου ήταν καθόλου εύκολο να αφήσω πίσω την κόρη μου, όμως, είχα ένα πλάνο. Φρόντισα να πάει σε ένα πολύ καλό σχολείο με την προοπτική, όταν τελειώσει να έρθει στην Αμερική να σπουδάσει. Αυτό βγήκε με ακρίβεια. Η Μαρίλια έκανε θαύματα. Θα τελειώσει τώρα το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια αλλά και της Αμερικής.

sokratis alafouzos kori

Πολλές φορές τα πρώτα χρόνια, είχα αλλάξει το πρόγραμμά μου για να μπορώ να έχω τα πρωινά μου ελεύθερα και να είμαι μαζί με το παιδί μου γιατί η Βάσω δούλευε στο θέατρο και πολλά απογεύματα και βράδια ήμασταν μαζί με το παιδί και πολλές φορές κοιμόταν πιο μικρή με ανοιχτό το skype.

sokratis alafouzos

Αν δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία, δε θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα. Δε θα μπορούσα να αφήσω το παιδί μου και να μη το βλέπω. Αυτό που μου έλειπε ήταν να την αγκαλιάζω. Οι στιγμές του αποχωρισμού ήταν οι πιο δύσκολες… Φυσικά θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα ή να περνάω περισσότερο χρόνο εκεί αλλά τώρα είναι εδώ το παιδί μου και αυτό έχει προτεραιότητα.»

Πηγή: Esressonews.gr