σοκ-από-τις-μαρτυρίες-για-τον-κεραυνό-σ-617428
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.04.2019 | 20:21

Σοκ από τις μαρτυρίες για τον κεραυνό στην Ακρόπολη -«Καμένα μαλλιά και αίματα»

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των τουριστών που ήταν μπροστά όταν ένας κεραυνός έπεσε πολύ κοντά στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στο Ερέχθειο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν όταν ο κεραυνός τραυμάτισε 4 άτομα, δύο γυναίκες και δύο αρχαιοφύλακες.

«Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε «Κεραυνός» . Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο», ανέφεραν οι δύο τουρίστες στην κάμερα.

Οι αποκαλύψεις τους σοκάρουν, όταν οι δύο τουρίστες αποκάλυψαν στην κάμερα πως μία από τους τραυματίες ήταν μέσα στα αίματα και είχε καμμένα μαλλιά.

Σημειώνεται πως ο κεραυνός ήταν τόσο ισχυρός που διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο»