σέρρες-ζευγάρι-απατεώνων-εξαπατούσε-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 11:31

Σέρρες: Ζευγάρι απατεώνων εξαπατούσε επί δέκα χρόνια μια ηλικιωμένη

Προφανώς δεν υπάρχει προηγούμενο σε χρονική διάρκεια απάτης, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε σε μια περιοχή των Σερρών, όταν το θύμα -μια 83χρονη γυναίκα- κατάλαβε μετά από δέκα (!) ολόκληρα χρόνια ότι οι άνθρωποι που είχε εμπιστευτεί για να ανεγείρουν… εκκλησάκι στην αυλή της την εξαπατούσαν συστηματικά!

Οι δράστες, ένας 48χρονος άνδρας και η 45χρονη σύζυγός τους, επισκέπτονταν την ηλικιωμένη της κάθε τόσο και της αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά με προσχήματα όπως την ανέγερση του ναΐσκου, τα οποία έφτασαν να είναι συνολικά περισσότερα από 30.000 ευρώ! Όταν της ζήτησαν και άλλα χρήματα, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Ασφάλεια Σερρών όπου προσημειώθηκαν 350 ευρώ.

Στο ραντεβού της 83χρονης με τους δράστες εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στο ζευγάρι, μόλις παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που τους άσκησε δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ερευνάται αν τυχόν έχουν εξαπατήσει και άλλους αφελείς.