σέρρες-σοκ-βάνδαλοι-9-και-12-ετών-λήστεψα-889372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2021 | 14:02

Σέρρες-Σοκ: Βάνδαλοι 9 και 12 ετών λήστεψαν και κατέστρεψαν νηπιαγωγείο!

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι τις εικόνες του πρωτοφανούς βανδαλισμού που αντίκρισαν οι υπεύθυνοι ενός νηπιαγωγείου σε περιοχή των Σερρών, τις είχαν προκαλέσει δυο… πιτσιρίκια μόλις 9 και 12 χρόνων που είχαν διαρρήξει το κτίριο για να κλέψουν ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές!

Ακόμη και οι αστυνομικοί του τμήματος Εμμανουήλ Παπά που εξιχνίασαν την υπόθεση, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι οι λιλιπούτειοι διαρρήκτες είχαν δράσει ως… επαγγελματίες! Οι δυο πιτσιρικάδες έσπασαν ένα από τα παράθυρα του νηπιαγωγείου, άρπαξαν έναν υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή και μια κάρτα γραφικών, αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτά.

Στη συνέχεια, τα έκαναν όλα γυαλιά-καρφιά, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, ενώ έριξαν ακόμη και μπογιές σε ό,τι δεν είχαν κλέψει! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής τους ηλικίας, ενώ οι γονείς τους κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων