σέρρες-σε-κρίσιμη-κατάσταση-9χρονος-με-701939
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2019 | 15:27

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονος μετά από επίθεση σκύλων

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ένας άτυχος 9χρονος μαθητής, ο οποίος ενώ επέστρεφε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του μετά το μάθημα, δέχθηκε επίθεση από δύο μεγάλα σκυλιά.

Η μητέρα γλίτωσε το παιδί

Όπως αναφέρει το diktyotvgr, ο άτυχος μαθητής φέρει δαγκωματιές σε όλο του το κορμί, κυρίως στην γάμπα και στον μηρό ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα που φέρει στο κεφάλι του.

Η μητέρα του 9χρονου γλίτωσε το άτυχο παιδί από τα δόντια των σκύλων, όταν το άκουσε να φωνάζει ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι και περίμενε να γυρίσει από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του κινήθηκαν νομικά κατά του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Δεν αποτελεί το πρώτο περιστατικό

Ωστόσο, δεν αποτελεί το πρώτο περιστατικό, όπου επιθετικοί σκύλοι επιτίθενται σε παιδιά ή και βρέφη.

Ανείπωτη τραγωδία συνέβη στα Γλυκά Νερά όταν ένα βρέφος δύο μηνών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, από την μητέρα του, φέροντας πολλαπλά τραύματα από δάγκωμα σκύλου.

Το άτυχο κοριτσάκι τότε δέχθηκε επίθεση από σκύλο ροτβάιλερ το οποίο κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο σκύλος επιτέθηκε και άρχισε να δαγκώνει το δύο μηνών βρέφος στο πρόσωπο.

Στα περιστατικά που έχουν συγκλονίσει την χώρα ήταν και ο θάνατος του 5χρονου στην Κοζάνη από επίθεση και πάλι ροτβάιλερ το 2016.

Επίσης, πέρυσι, στην Κυπαρισσία ένα μικρό αγοράκι δέχθηκε επίθεση και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματγα στο νοσοκομείο μετά από επίθεση ροτβάιλερ.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, αγοράκι από την Κυπαρισσία είχε μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο μάγουλο από επίθεση ροτβάιλερ στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Τον Ιούλιο του 2017 κοριτσάκι 20 μηνών νοσηλεύτηκε στην εντατική του ΠΑΓΝΗ ύστερα από επίθεση, επίσης, ροτβάιλερ.