σέρρες-οργή-για-την-ανακοίνωση-του-υπο-1102748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2022 | 19:01

Σέρρες: Οργή για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας από τους γονείς

«Μας θυμώνει πολύ το γεγονός ότι φτάσαμε στο 2022 και ακόμη συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα έπρεπε να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και να μην φτάσουμε σήμερα να θρηνούμε έναν μαθητή», είπε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο Θανάσης Κοκονάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας αφού εξέφρασε πρώτα τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του άτυχου μαθητή.

Ανέφερε, μάλιστα ότι πολλές σχολικές αίθουσες βρίσκονται δίπλα σε λεβητοστάσια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών όπως και έγινε με το δημοτικό σχολείο των Σερρών. «Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι θα γίνει σε σχολεία που οι τάξεις βρίσκονται δίπλα σε λεβητοστάσια. Το είχαμε επισημάνει και παλαιότερα ως ένα από τα προβλήματα των σχολείων. Θα θρηνήσουμε δηλαδή κι άλλα παιδιά;» διερωτήθηκε ο κ. Κοκονάς.

Οργή και για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Ακόμη περισσότερο μας θυμώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που αναφέρει ότι θα βρεθεί ο υπεύθυνος. Το υπουργείο είναι υπεύθυνο που αφήνει χωρίς χρηματοδοτήσεις τα σχολεία και δεν γίνονται όπως πρέπει οι επιδιορθώσεις και οι εργασίες. Η συντήρηση των σχολείων είναι στην αρμοδιότητα των δήμων αλλά δεν χρηματοδοτεί το υπουργείο», επισήμανε με δυσαρέσκεια ο κ. Κοκονάς.