σε-αργία-ο-ιερέας-που-κατηγορείται-για-982994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.01.2022 | 12:55

Σε αργία ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό -Παραπέμπεται σε εκκλησιαστικό δικαστήριο

Σε αργία τέθηκε με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Πρόκειται για έναν 37χρονο ιερέα στην Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται να βίαζε κατά συρροή ένα 16χρονο κορίτσι και να διακινούσε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr ο εν λόγω ιερέας εκτός από την άμεση αργία του -και πέραν της δικογραφίας- αναμένεται να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με ανήλικα παιδιά, ενώ πηγές της εκκλησίας υπογραμμίζουν ότι πρέπει να τιμωρηθεί αν και εφόσον αποδειχθούν οι εγκληματικές πράξεις του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον ανακριτή, ενώ από την εισαγγελία του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μία σειρά από βαριές κατηγορίες, όπως: βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου, πορνογραφία.

Ο 37χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Πώς έφτασαν στην σύλληψή του οι Αρχές

Την καταγγελία έκαναν στις αρχές οι γονείς του 16χρονου παιδιού, το οποίο εξετάστηκε από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ο κατά συρροή βιασμός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος διατηρούσε στενές σχέσεις με τη θεία της 16χρονης, η οποία πήγαινε στο κατηχητικό του ναού των Κάτω Πατησίων που λειτουργεί ο ιερέας.

Έτσι κατάφερε να προσεγγίσει το παιδί κα να το υποχρεώσει σε ασελγείς πράξεις. Η κακοποίηση γινόταν επί πέντε μήνες περίπου. Μάλιστα το παιδι φέρεται όποτε έβλεπε τον ιερέα να λιποθυμούσε από την ταραχή του. Ο ιερέας είναι πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών.

Ο ιερέας κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

πηγή: thesstoday.gr