Σχολικός νοσηλευτής σε βρεφικούς & παιδικούς σταθμούς για παιδιά με διαβήτη (ΦΕΚ)

Διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε πρόσφατη συνάντησή τους για την κάλυψη των βρεφικών και παιδικών σταθμών με σχολικούς νοσηλευτές, όταν υπάρχουν παιδιά που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς προκειμένου να υποστηρίξουν τα συγκεκριμένα παιδιά (Άρθρο 13, παρ. 10, ΦΕΚ 4249 Β/2017), ωστόσο, αυτό δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο διαβεβαίωσε την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πως θα προχωρήσει σε αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους Δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΑΒΗΤΗ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ, ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ, ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!