το-σχέδιο-ριμπολόβλεφ-για-την-αναγέν-214494
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2018 | 10:52

Το σχέδιο Ριμπολόβλεφ για την «αναγέννηση» του Σκορπιού

Την κληρονομιά του Αριστοτέλη Ωνάση φαίνεται πως θα συνεχίσει να διατηρεί, μέσα από επένδυση εκατομμυρίων, ο νέος ιδιοκτήτης του «Σκορπιού», Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Το νησί που είχε αγοράσει ο Έλληνας μεγιστάνας, μετράει 180 χρόνια και φαίνεται πως ο νέος του ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να διατηρεί τη φήμη του, ως έναν επίγειο παράδεισο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, έχουν δημιουργήσει εντός του ροζ σπιτιού, ένα μικρό μουσείο με φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου «κροίσου». Εκεί έχουν τοποθετηθεί και οι καφέ δερμάτινες πολυθρόνες γύρω από το ογκώδες τετράγωνο τραπέζι, η παλιά γραφομηχανή σε δερμάτινη θήκη, η πυξίδα από κάποιο πλοίο και τα τηλέφωνά του, όλα άριστα συντηρημένα.

Οι τοίχοι διακοσμούνται με φωτογραφίες από τις έντονες στιγμές της διαδρομής του και σαφώς φωτογραφίες από τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του. Φωτογραφίες όπως ο πολυσυζητημένος γάμος του με την Τζάκι Κένεντι, στο εκκλησάκι του νησιού, και η μετέπειτα σύντροφος στη ζωή του, Μαρία Κάλλας, της οποίας η εικόνα διακοσμεί τον τοίχο.

«Ο Ωνάσης είναι ένα σύμβολο. Σύμβολο επιχειρηματία με τεράστια υπομονή. Σ’ αυτό το σημείο έχουμε πολλά κοινά. Υπομονή για να χτίσουμε κάτι μοναδικό. Να αναπτύξουμε τον Σκορπιό. Η επένδυση θα συμβαδίζει με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την κληρονομιά του Ωνάση και την ιστορία. Ο Σκορπιός είναι ένα ιστορικό νησί που συνέδεσε το όνομά του με μια ιστορική μορφή, αυτή του Αριστοτέλη Ωνάση», επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Επισκευές ύψους 6 εκατ. ευρώ

Τα κτίσματα του νησιού φαίνεται να διατηρούνται άριστα, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει ξοδέψει για επισκευές κτιρίων και υποδομών περίπου έξι εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το διευθυντή του νησιού Ανδρέα Λεωνίδου. Σημειώνεται ότι όλες οι παρεμβάσεις επιδιώχθηκε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς ο στόχος είναι το νησί να λειτουργεί με οικολογικούς όρους.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του νησιού: «Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που θα γίνεται και στο μέλλον, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Εχουμε αναπτύξει κανονισμό πυρασφάλειας. Το πυροσβεστικό που έχουμε είναι τελευταίας τεχνολογίας, ρίχνει νερό και αφρό, ενώ υπάρχει ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα που είναι ηλεκτροκίνητο».

«Φωτοβολταϊκά προς το παρόν έχουμε μόνο στη φάρμα καθώς τα βάλαμε δοκιμαστικά για να δούμε τι επιδόσεις έχουμε, ενώ φροντίζουμε και η διαχείριση των σκουπιδιών να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Στα κλαδιά από τον καθαρισμό του δάσους γίνεται κομποστοποίηση, μετά προσθέτουμε υπολείμματα από τα φαγητά και φύκια από τη θάλασσα και τα χρησιμοποιούμε στο λαχανόκηπο και τα δέντρα» συμπληρώνει ενώ σημειώνεται ότι το νησί καλύπτεται από δίκτυο WI – Fi.