σαρώνουν-γρίπη-και-ιώσεις-αλλαγή-χρό-1115350
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.12.2022 | 22:10

Σαρώνουν γρίπη και ιώσεις – Αλλαγή χρόνου χωρίς φιλιά συστήνουν οι ειδικοί

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της Πρωτοχρονιάς κρούει η Ματίνα Παγώνη την ώρα που κορωνοϊός, γρίπη και ιώσεις σαρώνουν τη χώρα.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ο συνωστισμός για την αλλαγή του χρόνου με τους ειδικούς να απαγορεύουν δια ροπάλου τα φιλιά στις ευχές για την είσοδο του 2023, ενώ συστήνουν στους πολίτες να κάνουν και τεστ.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Alpha είπε ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με τις ιώσεις να χτυπούν κυρίως τα παιδιά. «Σωστά είναι προβληματισμένος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι θα προσέξει αυτές τις ημέρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλές ιώσεις, το έχουμε δει εδώ και ένα 20ημερο. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, καθώς υπάρχει η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις του αναπνευστικού. Ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός που χτυπά τα μικρά παιδιά. Οι εικόνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ενδεικτικές. Τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Αυτές τις ημέρες χρειάζεται προσοχή και να φοράμε μάσκα».

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε η Ματίνα Παγώνη για την Πρωτοχρονιά λέγοντας ότι καλό είναι να κάνει ο κόσμος ένα τεστ και να αποφύγει τα φιλιά.

«Να κάνουμε το τεστ και να μην φιληθούμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε όλοι μαζί είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν ανταλλάξουμε φιλιά δεν πειράζει. Είναι δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και δυόμισι χρόνια  το είχαμε ξεχάσει. Όσοι μπορούν ας σπεύσουν και αυτές τις μέρες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν έχει πάει επαρκής αριθμός να εμβολιαστεί. Έχουμε χαλαρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα βρεθούμε με πολύ κόσμο. Στην Ερμού για παράδειγμα να φοράμε τη μάσκα μας. Έτσι πρέπει θα κυκλοφορήσουμε. Πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και έχει ανησυχήσει. Κάθε οικογένεια έχει και ένα περιστατικό και το μεταδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται γιορτινές μέρες να έχουμε άρρωστους στο σπίτι».




Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.