σάμος-σκότωσαν-με-κυνηγετικό-όπλο-μεσ-39062
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2017 | 12:25

Σάμος: Σκότωσαν με κυνηγετικό όπλο μεσογειακή φώκια

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια, με εμφανή σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Όπως έγινε γνωστό, αρχικά εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.

Για μία ακόμα φορά οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ειδεχθές έγκλημα σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η φώκια έφερε σημάδια από πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της. Με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.

Εκτιμάται ότι η φώκια δολοφονήθηκε κατά τις προηγούμενες 24-36 ώρες πριν από τον εντοπισμό της και σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών, εκτιμάται ότι η θανάτωση έγινε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου ή ανατολικά των Φούρνων.