σάκκαρη-νίκησε-την-σινιάκοβα-προκρί-518690
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.09.2021 | 21:34

Σάκκαρη: Νίκησε την Σινιάκοβα – Προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US OPEN (βίντεο)

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US OPEN, επικρατώντας της Κατερίνα Σινιάκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-2).

Το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη και το US Open συνεχίζει η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον δεύτερο γύρο κλήθηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κατερίνα Σινιάκοβα (6-4,6-2) Η Τσέχα που είχε την παράδοση με το μέρος της (2-1) έναντι της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε όμως να κάμψει την αντίσταση της Μαρίας.

 Το πρώτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, αλλά από ένα σημείο και έπειτα η Μαρία ανέβηκε, ήταν πιο επιθετική, έπαιξε από τη βασική γραμμή βάζοντας δύσκολα στη Σινιάκοβα που δεν μπορούσε να απαντήσει από το ταφ. Ετσι κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.
Στο δεύτερο σετ η Σινιάκοβα μπήκε πιο πειθαρχημένη, πήρε τα δυο πρώτα γκέιμς, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη μ’ ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, κατέκτησε και αυτό με 6-2. Η Τσέχα, No53 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε από ένα σημείο και έπειτα τη διαύγειά της, χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο δεύτερο σετ έκανε 9 διπλά λάθη, την ώρα που στο πρώτο σετ είχε μόλις ένα. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε συνολικά δύο διπλά λάθη, από ένα σε κάθε σετ, ενώ είχε έναν άσο, έναντι κανενός της αντιπάλου της.

Η Σάκκαρη έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στη Σινιάκοβα, κέρδισε 31/47 πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την άσχημη μέρα της Τσέχας, χάνοντας μόλις έξι games.

Η Σινιάκοβα έκανε 35 αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να προβληματίσει ιδιαίτερα τη Μαρία, εκτός από την αρχή του 2ου σετ. Εκεί, η 25χρονη προηγήθηκε με 0-2, όμως η απάντηση της Ελληνίδας τενίστριας ήταν αποστομωτική.

Κατακτώντας τα επόμενα έξι γκέιμς του αγώνα, η Μαρία ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την αναμέτρηση και πήρε το πολύτιμο εισιτήριο για τον 3ο γύρο του θεσμού.

 Πηγή: tennis24.gr