ρουπακιάς-για-παύλο-φύσσα-τον-πέτυχα-μ-657476
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2019 | 12:39

Ρουπακιάς για Παύλο Φύσσα: Τον πέτυχα μάλλον στην καρδιά

«Λέει ψέματα. Ήταν σκόπιμο μπορούσε να φύγει… Σούμο πάλευε. Φοβήθηκε τον Παύλο;». Αυτή ήταν η αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα στον ισχυρισμό του Γιώργου Ρουπακιά πως το μοιραίο βράδυ δέχτηκε επίθεση από τον άτυχο μουσικό και σε μια αψυχολόγητη κίνηση πήρε το πτυσσόμενο μαχαίρι από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του για να αμυνθεί.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, αμέσως μόλις διέκοψε το δικαστήριο διαμαρτυρήθηκε ενώ η σύζυγος του, Μάγδα Φύσσα, για πρώτη φορά απουσίαζε από το δικαστήριο. «Δεν άντεχε να ακούσει τον δολοφόνο του παιδιού της» είπαν οι δικοί της άνθρωποι.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ αλλά και τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που έκοψαν το νήμα της ζωής του 34χρονου μουσικού προκαλώντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις την αντίδραση της προέδρου.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο Παυλος Φύσσας, μαζί με την παρέα του, κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του και εκείνος ένιωσε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο του.

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι», περιέγραψε και συνεχίζοντας ισχυρίστηκε πως έκανε μόνο ένα βήμα και τότε δέχτηκε τις γροθιές του Παύλου Φύσσα. «Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευτώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και μάλλον τον πέτυχα στην καρδιά», είπε και άκουσε την πρόεδρο να του λέει πως ο ιατροδικαστής δεν κατέγραψε σε βάρος του χτυπήματα.

Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

Κ: Στο πόδι

Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

Κ: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γηπεδικά, ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.

Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα και την καρδιά.

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το έκαναν

Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή ανθρωποκτονία.

Κ. Ούτε να τον τραυμάτισε δεν ήθελα

Π. Αν δεν θέλατε δεν θα παίρνατε το μαχαίρι.