ρωσικός-πύραυλος-έπεσε-στα-κατεχόμεν-648838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.07.2019 | 13:34

Ρωσικός πύραυλος έπεσε στα κατεχόμενα της Κύπρου

Για πύραυλο S-200 που προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, μιλά ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην εκδοχή αυτή συγκλίνει και ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς, ενώ ειδικοί επισημαίνουν πως μόνο οι ρωσικοί S-200 έχουν εμβέλεια μέχρι την Κύπρο, εφόσον εκτοξεύτηκε από την Συρία.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες βράδυ, είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής τύπου S-200 που είχε πέσει στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018. Ανήρτησε επίσης φωτογραφία από δημοσίευμα του Ιουλίου του 2018 με φωτογραφία μέρους του πυραύλου S-200 από το Γκαζίαντεπ.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Video’ da Akdeniz’den Lübnan’a uçan ve Suriye’de Şam’da üç hedefe çarpan 6 Cruise füzesi görülüyor. @balyoznet #dünya #sondakika

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balyoz Medya (@balyoznet) στις