ρόδος-στα-δικαστήρια-ο-πατέρας-των-αδι-665849
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.08.2019 | 17:57

Ρόδος: Στα δικαστήρια ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών που πνίγηκαν

Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 19 ετών, από τη Γαλλία, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, στις 31 Ιουλίου, από την πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών, δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο, την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν στο δωμάτιό του, καθώς είχε λήξει η βάρδιά του. Παρά ταύτα, ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν και όταν έσπευσε στην πισίνα είδε το ένα κορίτσι να επιπλέει.

«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου» ανέφερε αρχικά ο ναυαγοσώστης και πρόσθεσε:

«Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Εσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού».

Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο του μίλησε και ο διευθυντής της μονάδας, τονίζοντας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Στις 2 Αυγούστου ο δικηγόρος του ξενοδοχείου δήλωσε ότι κανένας «δεν κατάλαβε ότι πνίγονταν οι δύο αδερφές, ούτε ακούστηκαν φωνές».

Όπως είπε ο ίδιος, τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και, κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το οτιδήποτε.

«Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα», επισήμανε ο δικηγόρος για να συμπληρώσει ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο.

«Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.