ρόδος-νεκρός-33χρονος-από-την-γρίπη-63016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.02.2019 | 13:17

Ρόδος: Νεκρός 33χρονος από την γρίπη

Εντείνονται οι ανησυχίες για τον επιθετικό ιό Α Η1Ν1 και στις υγειονομικές υπηρεσίες έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Το Σάββατο ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε με υψηλό πυρετό και ρίγη. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τονίζουν ότι η γρίπη βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο άτυχος 33χρονος «έσβησε» από τον ιό H1N1 και όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό και ο θάνατός του να προκλήθηκε λόγω εξασθενημένου ανοσοποιητικού.

Ανεμβολίαστος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς είχε υποβληθεί σε σοβαρή γαστρεντερολογική επέμβαση, ωστόσο ήταν ανεμβολίαστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο της Ρόδου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο αδερφός του, έχοντας τα ίδια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη έχει ήδη αφαιρέσει τη ζωή από 39 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα 21 άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2017-2018 στην Ελλάδα πέθαναν συνολικά 42 άτομα από γρίπη. Φέτος οι νεκροί είναι ήδη 39, ενώ η γρίπη αναμένεται να μας απασχολήσει για ακόμη δύο μήνες, έως τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, όταν θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.