Ρόδος -καταγγελία: Σύλληψη δημοσιογράφου γιατί δημοσιοποίησε περιφορά επιταφίου

Στην καταγγελία ότι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για την παράνομη περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο Ρόδου είναι και δημοσιογράφος που ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο facebook προχώρησαν τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του. Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο συλληφθείς Τσαμπίκος Δέμελος, ιδιοκτήτης του Ρ/Σ notosnews:  «Σχετικά με τα βίντεο που αναρτήθηκαν από την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο. Το Notos News όφειλε ως μέσο ενημέρωσης, να αναρτήσει το βίντεο και να καλύψει το γεγονός.  Τα σχετικά βίντεο, μας εστάλησαν και οφείλαμε να τα αναρτήσουμε αφού τα γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ρόδο. Σε καμία περίπτωση τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, δεν είναι κατά των μέτρων που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και συμμετέχουμε ενεργά σαν μέσο αλλά και σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ατομική του ευθύνη.  Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση…».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και συνεργάτης του, ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε μεταξύ άλλων: «Η σύλληψη του Τσαμπίκου Δέμελου έγινε με αφορμή ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του NotosNews στο facebook! Ο συνεργάτης μας ανέβασε βίντεο από την περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και την άποψη αυτού ο οποίος του έστειλε το βίντεο. Εξ όσων γνωρίζω αυτό που απαγορεύεται είναι οι συναθροίσεις ατόμων σε ένα πλήθος άνω των δέκα προσώπων. Φαντάζομαι ότι εν έτει 2020 δεν μπορεί να διώκεται κάποιος για την έκφραση προσωπικής άποψης ούτε γιατί δημοσιογραφικά μεταδίδει ένα γεγονός όποιο κι αν είναι αυτό, η μία άποψη όποια κι αν είναι αυτή! Λυπάμαι πολύ αλλά αυτά θυμίζουν άλλες εποχές!! Δεν μπορεί να καταστρατηγείται η ελευθερία του λόγου και της άποψης ακόμα και αν η δικαιολογία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής!! Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επαρκής δικαιολογία που να οδηγεί στη φίμωση ενός μέσου ενημέρωσης!! Πραγματικά θλίβομαι γιατί φέτος η Πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε με την Ανάσταση αναμνήσεων από άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται και εποχών στις οποίες ποτέ κανείς δεν θέλει να πισωγυρίσει!! Τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες!! Να γίνει γνωστή τώρα αμέσως η κατηγορία με την οποία συνελήφθη ο Τσαμπίκος Δέμελος και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου», καταλήγει.

Ωστόσο, η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Τσ.Δέμελος συμμετείχε στην περιφορά του επιταφίου και γι’ αυτό και συνελήφθη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΔΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]