ρόδος-8-μαΐου-θα-δικαστεί-ο-γυναικολόγο-686294
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.01.2023 | 18:47

Ρόδος: 8 Μαΐου θα δικαστεί ο γυναικολόγος για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών

Για τις 8 Μαΐου προσδιορίστηκε η δίκη του γυναικολόγου από τη Ρόδο ο οποίος καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα. Συνολικά 42 μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (10.01.2023), στις 8 Μαΐου ορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 65χρονο γυναικολόγο – μαιευτήρα από τη Ρόδο.

Ο 65χρονος γιατρός κατηγορείται – όπως έγραψε η «δημοκρατική» – για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου.

Ο γυναικολόγος – μαιευτήρας παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος ότι στη γυναικολογική – μαιευτική κλινική επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους και ειδικότερα:

-Για το ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος μιας ασθενούς, κατά τη διάρκεια δε της ψηλάφησης του κόλπου της και συγκεκριμένα αφού έβαλε τα δάκτυλά του στον κόλπο έκανε με αυτά κινήσεις μέσα – έξω, παραπέμποντας ευθέως σε υποκατάστατο της συνουσίας, προσπαθώντας να τη διεγείρει ερωτικά, χωρίς τη συναίνεσή της, ενώ πίεζε με τα δάκτυλά του τα χείλη του αιδοίου και με τον αντίχειρα την κλειτορίδα, ενώ τη ρώτησε σε ποια στάση απολαμβάνει το σεξ.

-Για όμοια πράξη σε βάρος άλλης ασθενούς που εμφάνιζε ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή εξαιτίας μυκήτων. Αφού ολοκλήρωσε ο κατηγορούμενος την εξέταση εξωτερικά των γεννητικών οργάνων της, φέρεται να έβαλε τζελ στα δάκτυλά του, άρχισε να θωπεύει την κλειτορίδα της, έβαλε τα δάκτυλά του στον κόλπο της, κάνοντας με αυτά γρήγορες παλινδρομικές κινήσεις μέσα – έξω, ενώ με το άλλο χέρι, θώπευε εξωτερικά τα χείλη του αιδοίου και την κλειτορίδα, με σκοπό να τη διεγείρει ερωτικά χωρίς τη συναίνεσή της.

Ρόδος: Καταγγελιών συνέχεια

-Επίσης, ότι κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης επιχείρησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος ασθενούς που τον επισκέφθηκε καθώς υπέφερε από ουρολοίμωξη. Σε ερώτηση της παθούσας αναφορικά με τον τρόπο της διενεργούμενης εξέτασης φέρεται να της απάντησε ότι προσπαθούσε να διαπιστώσει την ύπαρξη πολύποδα.

-Σε μια ακόμη που τον επισκέφθηκε, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από πολυκυστικές ωοθήκες, φέρεται να την «εξέτασε» με τον ίδιο τρόπο κι ενώ τελείωσε η εξέταση να την αγκάλιασε και να τη φίλησε στον λαιμό.

-Σε μια άλλη, που τον επισκέφθηκε καθώς διένυε τον 8ο μήνα δίδυμης κύησης κατά τη διάρκεια της εξέτασης με τον υπέρηχο ενημερώθηκε ότι ο τοκετός θα πραγματοποιηθεί με καισαρική και έβαλε τα κλάματα. Του αποδίδεται ότι τότε άρχισε να τη φιλά στην περιοχή της κοιλιάς και στη συνέχεια κοντά στα γεννητικά όργανα. Στο βούλευμα αποδίδονται στον κατηγορούμενο κι άλλες αποτρόπαιες πράξεις με θύμα την ίδια γυναίκα.

-Σε μια άλλη που τον επισκέφθηκε λόγω κολπικών εκκρίσεων που παρουσίαζε, ο κατηγορούμενος φέρεται να επεδίωξε με τον ίδιο τρόπο να τη διεγείρει κι όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο δε χρησιμοποιεί την κεφαλή υπερήχων, από τη στιγμή που είχε αφαιρέσει χειρουργικά τη μήτρα της, συνέχιζε να πιέζει με πιο έντονες κινήσεις την κλειτορίδα της.

-Σε μια αλλοδαπή κατά τη διάρκεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου, φέρεται να προέβη στις ίδιες πράξεις αλλά και να ασέλγησε και στον πρωκτό της, ενώ η φερόμενη ως θύμα υποστηρίζει ότι την τράβηξε προς το μέρος του σε σημείο που ένιωσε ότι το πέος του βρισκόταν σε στύση και επιχείρησε να τη φιλήσει στο πρόσωπο.

-Σε μια άλλη πριν την εξέταση και αφού η παθούσα ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω, φέρεται να την αγκάλιασε και να της είπε τη φράση «πάρε θέση μάχης…».

-Σε άλλη γυναίκα που τον επισκέφθηκε καθώς υπέφερε από εξανθήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού, φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος γυναικολόγος – μαιευτήρας κατηγορείται πως μέσα στην κλινική ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 12 γυναικών, αλλά και ότι προσέβαλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.

Ο κατηγορούμενος έχει καταμηνυθεί συνολικά από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.