Ρέθυμνο: Ποινή φυλάκισης για τον ιερέα που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας

Εννέα μήνες φυλάκισης για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, επέβαλε σήμερα στον ιερέα που έκανε κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας

Ο ιερέας αρνήθηκε να απολογηθεί και επικαλέστηκε το γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω της απουσίας του δικηγόρου του και δεν έγινε δεκτή.

Ο ιερέας ενώπιον της έδρας χαρακτήρισε την απόρριψη της αναβολής που ζήτησε ως αντισυνταγματική και παρότι είπε προς τον πρόεδρο ότι τον συμπαθεί γιατί φαίνεται καλός άνθρωπος, τελικά χαρακτήρισε το δικαστήριο παράνομο.

Ακολουθώντας τη συμβουλή του δικηγόρου του δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, λέγοντας πως έκανε το καθήκον του, δεν νιώθει τύψεις και είναι υπερήφανος. Είπε ακόμα πώς στο δικαστήριο δικάζεται ο Χριστός.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου ενώ με απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου ο ιερέας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΙΕΡΕΑΣ, VIDEO, ΜΑΣΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!