Πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενα άγρια άλογα στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Θύματα του δολοφονικού μένους άγνωστων ασυνείδητων έπεσαν τρία από τα άγρια άλογα του Πεταλά, που ζουν ελεύθερα στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Στράτου του δήμου Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία και το είδος τους είναι προστατευόμενο. Tα κουφάρια των υπερήφανων ζώων βρέθηκαν σε έναν αγροτικό δρόμο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Ένας περαστικός βρέθηκε την Δευτέρα μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα των τριών νεκρών άγριων αλόγων, δυο από τα οποία κείτονταν κοντά το ένα με το άλλο ενώ το τρίτο εντοπίστηκε σε απόσταση 500 μέτρων. Και τα τρία ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και μισοφαγωμένα από αγρίμια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος του θανάτου.

Το ένα από τα άτυχα άτια έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και τα υπόλοιπα θα εξεταστούν από κτηνίατρο για να εξακριβωθεί πώς θανατώθηκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ανέλαβαν την προανάκριση προσπαθούν να εντοπίσουν τον(ή τους) απάνθρωπο δράστη και ήδη σχημάτισαν δικογραφία για ζωοκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΖΩΑ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ, ΑΓΡΙΑ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!