πυροσβεστική-67-πυρκαγιές-εκδηλώθηκαν-651897
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2019 | 20:55

Πυροσβεστική: 67 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο

Εξήντα επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 24ωρο που πέρασε, από τις 7 το απόγευμα χθες έως τις 7 το απόγευμα σήμερα, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Συνολικά στην κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών επιχείρησαν: 649 πυροσβέστες, 254 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, περιοδικά επιχείρησαν επτά αεροσκάφη, δέκα ελικόπτερα και εννιά PZL. Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, δύο μηχανήματα έργου του Στρατού και ένα της Περιφέρειας, 22 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

 Οι σημαντικότερες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι:
Κατά τις 3:18 τα ξημερώματα, στην περιοχή Προσήλιο της Παιανίας Αττικής πλησίον της οδού Σερρών και αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 175 πυροσβέστες με 52 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά πέντε Α/Φ, επτά Ε/Π και ένα (1) Ε/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή παρείχαν δύο Ε/Π Chinook και δύο μηχανήματα έργου του Ε.Σ, δύο μηχανήματα έργου και 21 υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και 25 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.Κατά τις 14:34, στην περιοχή Κομπότι Άρτας, θέση Πλατύ. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 32 πυροσβέστες, ένα Α/Φ, δύο PZL και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μία υδροφόρα ΟΤΑ, ένα (μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Π.Υ. καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.