πύργος-πήρε-το-ψαλίδι-και-άρχισε-να-χαρ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 10:59

Πύργος: Πήρε το ψαλίδι και άρχισε να χαρακώνεται μπροστά στον κόσμο

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον 42χρονο Ρομά που βρέθηκε να κοιμάται σε έναν κάδο σκουπιδιών πριν λίγες ημέρες, συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο των υπηρεσιών του δήμου Πύργου, «Πολύκεντρο».

Ο «Αργύρης» σε μια κίνηση απελπισίας, ενώ είχε δρομολογηθεί η στέγασή του σε λυόμενο στον καταυλισμό «Ερμής» στα Βυτινέικα, άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να χαρακώνει το σώμα του, προκαλώντας μικροτραυματισμούς.

Στο «Πολύκεντρο» επικράτησε πανικός και μέχρι να αντιληφθούν οι παριστάμενοι περί τίνος πρόκειται, κλήθηκε η Αστυνομία και συνέλαβε τον 42χρονο. Αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών και έπειτα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας όπου κρατείται.

Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις και αν έχει νομικές εκκρεμότητες θα οδηγηθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης.

Η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ανδριάνα Αγγελακοπούλου δήλωσε στο site: «Ο υποτιθέμενος άστεγος, είναι ένας Ρομά που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Εμείς ετοιμαζόμαστε να τον βάλουμε σε ένα λυόμενο στον καταυλισμό «Ερμής». Όμως χρειάζονται κάποιες διαδικασίες με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, απαιτείται κάποιος χρόνος. Επειδή καταλαβαίνω πως υπάρχει πρόβλημα δεν τον έχουμε πάει ακόμα. Δεν μπορούμε να πάμε κάποιον που θα αναστατώσει τη ζωή των υπόλοιπων φιλήσυχων που ζουν εκεί. Ο κ. Αργύρης έχει ψυχολογικά προβλήματα και θα το δουν οι ειδικοί αυτό. Του είπα να έρχεται κάθε μέρα να του δίνουμε κάτι να τρώει. Του είπαμε να μας δώσει κάποια στοιχεία επικοινωνίας με την οικογένειά του, αλλά δεν μας τα έδωσε. Βρήκαμε μαζί του ένα καλύτερο λυόμενο και είμαστε έτοιμοι να του παραδώσουμε το λυόμενο. Του δώσαμε να φάει και ξαφνικά άκουσα φωνές από τις υπαλλήλους και τον είδαμε να κρατά ένα ψαλίδι και να γρατζουνιέται. Πανικοβλήθηκε ο κόσμος εδώ, προσωπικό και πολίτες. Πρέπει να τον δουν οι γιατροί… Δεν είναι εύκολες αυτές οι καταστάσεις… Θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση πλέον».