πρόταση-για-μετακίνηση-το-πάσχα-σε-όσο-573686
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2021 | 15:03

Πρόταση για μετακίνηση το Πάσχα σε όσους έχουν εξοχικά

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, πρότεινε να μετακινηθούν όσοι έχουν εξοχικά σε Δήμους με ίδιο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ, χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ, δήλωσε οτι δεν υπάρχε προοπτική άμεσης αποσυμπίεσης των δεδομένων της πανδημίας ενώ τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου αν φυσικά σταματήσουμε να βλέπουμε εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι ή χιλιάδες κόσμο να ψωνίζει για παρ΄άδειγμα στην Ερμού.

Επικίνδυνο το άνοιγμα δημοτικών – γυμνασίων πριν από το Πάσχα

Χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα. Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Πρόταση για μετακίνηση απο νομό σε νομό

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης από νομό σε νομό για το Πάσχα αλλά τόνισε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περιοχές που εμφανίζουν το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως τόνισε θα μπορούσαν να ελευθερωθούν οι μετακινήσεις για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία και εξοχικά τονίζοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό αλλά και αναγκαίο καθώς θα βοηθήσει να αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.