πρόστιμο-μέχρι-4-000-ευρώ-αν-βγάζετε-αχι-22978
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2019 | 17:25

Πρόστιμο μέχρι 4.000 ευρώ αν «βγάζετε» αχινούς στην παραλία!

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν το γνωρίζουν πολλοί αλλά το ψάρεμα αχινού απαγορεύεται αυστηρότατα από την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία και τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Έτσι λοιπόν αν κάποιος αλιεύσει το προστατευόμενο πλεόν είδος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα που κυμαίνονται από 400 έως 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επαγγελματική αλιεία και μεταποίηση αχινού ελέγχεται, τουλάχιστον τυπικά, από τις ελληνικές αρχές.

Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια οι αχινοί προέρχονται είτε από παράνομους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αλιείας.

Ο αχινός, σύμφωνα με τους ειδικούς, ως εδραίος οργανισμός (κάθεται σε ένα σημείο) συγκεντρώνει τη βρομιά της θάλασσας, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχει μόλυνση.

Ως εκ τούτου, σκεφτείτε το ξανά όταν αποφασίσετε να βγάλετε αχινούς, και για την οικολογική καταστροφή και για τα «τσουχτερά» πρόστιμα.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan