προσοχή-αν-λάβετε-αυτό-το-e-mail-ειδοποιήστ-445740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.07.2018 | 22:45

Προσοχή: Αν λάβετε αυτό το e-mail ειδοποιήστε την αστυνομία

Η Αστυνομία συνεχίζει να λαμβάνει παράπονα για νέα μορφή απάτης με παραπλανητικά e-mails που στόχο έχουν την άντληση χρημάτων.

Πρόκειται για e-mails, που αποστέλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε χρήστες του διαδικτύου και με το οποίο ο αποστολέας του μηνύματος ενημερώνει τον πολίτη ότι γνωρίζει κωδικούς του και του αναφέρει σαν παράδειγμα έναν κωδικό τον οποίο καταχώρησε ο ίδιος ο πολίτης σε κάποιες σελίδες που χρειάζονταν εγγραφή. Ακολούθως τον ενημερώνει ότι εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του με το οποίο είχε πρόσβαση στα αρχεία του και τον απειλεί ότι κατέχει στοιχεία εναντίον του και ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό σε bitcoins για να μην τα δημοσιεύσει.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν με απατηλό τρόπο τους πολίτες να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά για να μην δημοσιευθεί οτιδήποτε το ακατάλληλο.

Με αφορμή τη διακίνηση του εν λόγω μηνύματος (e-mail), καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Επιπλέον συστήνεται και προτρέπονται οι χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν χρηματικά ποσά ούτε προσωπικά δεδομένα σε άγνωστα άτομα και να ενημερώνουν το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Eγκλήματος, μέσω των ιστοσελίδων της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com / www.police.gov.cy στους ακόλουθους ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

http://www.cypruspolicenews.com/cyber_crime

https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm