Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Στον αέρα πάνω από 1.000 εργαζόμενοι

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Βήμα FM ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, ενώ σημείωσε  ότι οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν είναι στον αέρα. «Είμαστε στην επόμενη μέρα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αυτό το σοκ είναι τρομακτικό. Οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε «οι επιχειρήσεις, αν κάποιος δεν έχει πάρει άδεια, και οφείλει στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά τα χρήματα τι θα γίνουν; Ξαφνικά θα σκουπίσουμε τα χρέη; Στην περίπτωση που θα διασωθούν αυτές οι θέσεις εργασίας, όπως διασωθούν, θα είναι με τους όρους του χθες; Όχι. Θα είναι με πολύ χειρότερους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης φάνηκε ανήσυχος για την τύχη των εργαζομένων, λέγοντας: «Είναι πάνω από χίλιες οικογένειες. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με τον κόσμο και να μπορέσουμε να βρούμε, παρεμβαίνοντας πια και στους εργοδότες και στην κυβέρνηση, ένα σχήμα, γιατί αυτές οι οικογένειες πρέπει να σωθούν. Η ανεργία στον κλάδο είναι 50%. Ο σωστός τρόπος ενημέρωσης είναι θέμα δημοκρατίας και δεν μπορεί να περάσουμε στο νέο τοπίο ισοπεδώνοντας έναν κλάδο».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΣΗΕΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, 1000


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!