πρόεδρος-εσαμεα-μέγακαι-τραγικό-406398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2019 | 17:20

Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ: “Μέγα”και “τραγικό” λάθος τα σχόλια Πολάκη

“Μέγα” και “τραγικό” λάθος χαρακτήρισε τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κ. Βαρδακαστάνης καταλόγισε ακόμη στον κ. Κυμπουρόπουλο “μια άστοχη και λανθασμένη, ατυχή δήλωση” και πρόσθεσε ότι την άποψη αυτή συμμερίζεται γενικά το αναπηρικό κίνημα (σ.σ.: Ο κ. Κυμπουρόπουλος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες).

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Πολάκη ο κ. Βαρδακαστάνης επισήμανε: “Ο κ. Πολάκης έκανε ένα τραγικό λάθος, αλλά αυτό πηγάζει από τον τρόπο που γενικώς πολιτεύεται. Αντί να ασκήσει κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο για πολιτικές θέσεις που αυτός εξέφρασε, τον επέκρινε γιατί χρησιμοποίησε έναν νόμο της χώρας από το 2001 και την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που μετά η ΝΔ τον βελτίωσε γύρω στο 2006, έπειτα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ το 2013 και δύο φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό την υπουργία του (κ.Πολάκη) μάλιστα, αδίκησε το εαυτό του. Θα μπορούσε να του ασκήσει κριτική σε όσα λέει, αλλά όχι να ασκήσει κριτική γιατί χρησιμοποίησε τον νόμο και μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα και την απόφαση διορισμού. Αυτό είναι μέγα λάθος”.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κριτική του κ. Πολάκη προς τον κ.Κυμπουρόπουλο εμπεριέχει και πολιτική κριτική και, άρα, νομιμοποιείται, ο κ. Βαρδακαστάνης απάντησε: “Αν ο κ. Πολάκης είχε απευθυνθεί στον κ. Κυμπουρόπουλο και του έλεγε “τι είναι αυτά που λες, εδώ το αναπηρικό κίνημα της χώρας έχει φτύσει αίμα να θεσπίσει αυτούς τους νόμους, έχουν αγωνιστεί οι συνάδελφοί σου για να προστατέψουν τα επιδόματα μέσα στην κρίση”, θα ήταν καβαλάρης. Όμως αντί να κάνει αυτό, επέκρινε τον Κυμπουρόπουλο και τι του είπε; “Εσύ τα λες αυτά, που διορίστηκες με αυτόν τον νόμο; Αυτό εμπεριέχει και στοιχεία ρατσιστικού ρόλου”.

Αναφερόμενος, δε, στη δήλωση Κυμπουρόπουλου, ο κ. Βαρδακαστάνης τη χαρακτήρισε ως άστοχη, λανθασμένη και ατυχή. “Αυτή είναι η γνώμη μου και η γνώμη μας στο αναπηρικό κίνημα. Διότι εμείς έχουμε φτύσει αίμα δέκα χρόνια μέσα στην κρίση να προωθήσουμε τη νομοθεσία για τους διορισμούς και τη βελτίωση του νόμου με βάση τον οποίο διορίστηκε ο κ. Κυμπουρόπουλος, δώσαμε μάχη για να προστατέψουμε τα επιδόματα. Βεβαίως και τα θέλουμε γιατί είναι ο πυρήνας της κοινωνικής πολιτικής κάθε ανεπτυγμένης χώρας, και στην Ελλάδα έχουμε μόνο ψήγματα αυτής της πολιτικής”.