power-pass-άνοιξε-η-πλατφόρμα-για-πολίτες-με-αφ-989834
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2022 | 19:53

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 3 και 4

Το Power Pass είναι πλέον διαθέσιμο για όσους έχουν ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 1, 2, 3 και 4, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (20/6) ανοιξε η πλατφόρμα για πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 3 και 4.

Μέχρι στιγμής πάνω από 300.000 πολίτες έχουν υποβάλει την αίτησή τους μέσω του vouchers.gov.gr όπως ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μέσω ανάρτησή του στο twitter.

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,

το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και

ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Χρειάζεται να έχετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet για την αυθεντικοποίησή σας κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα και τον το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί η επιδότηση.

Το ποσό που θα λάβετε εξαρτάται από το ύψος των λογαριασμών της περιόδου που καλύπτεται από το Power Pass. Τα ποσά της επιδότησης θα κυμαίνονται από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ και θα υπολογίζονται στο 60% του ποσού που θα προκύπτει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό τυχόν εκπτώσεων.

Power Pass: Η διαδικασία για την αίτηση στο vouchers.gov.gr

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).

Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:

– είτε να τα επιβεβαιώσετε,

– είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass, η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.