πόσα-δεδομένα-καταναλώνουν-οι-διάφορ-429169
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2020 | 16:40

Πόσα δεδομένα καταναλώνουν οι διάφορες εφαρμογές στο κινητό

Αν ας αρέσει να σερφάρετε ή να τσεκάρετε τα email σας χαλαρά μερικές φορές μες στην μέρα, ξοδεύετε περίπου 60MB την ώρα. Μπαίνετε συχνά στο Facebook (προσεγγιστικά 80MB ανά ώρα) και στο Twitter, αλλά δεν παίζετε πολλά online παιχνίδια, ούτε κατεβάζετε μουσική απευθείας στη συσκευή. Είστε εσείς που χρησιμοποιείτε το Internet από 1 έως 2 ώρες ημερησίως και με 500 MB είστε μια χαρά.

Στα όρια του να το παρακάνετε

Θεωρείστε medium data user και περνάτε αρκετή ώρα ημερησίως στο διαδίκτυο. Κατεβάζετε μερικά παιχνίδια και εφαρμογές τον μήνα, ενώ παίζετε και μερικές ώρες μέσα στην μέρα (προσεγγιστικά 3MB ανά ώρα). Σας αρέσει να παρακολουθείτε videos στο Facebook και το Instagram (περίπου160ΜΒ ανά ώρα) και κατεβάζετε τραγούδια στη συσκευή σας ή ακούτε μουσική μέσω του Spotify. Χρειάζεστε τουλάχιστον 1 GB και κάποιες φορές το ξεπερνάτε.

Ανταλλάσετε πολλά email καθημερινά, συχνά με συνημμένα αρχεία. Παρακολουθείτε βίντεο στο Youtube αρκετές φορές την εβδομάδα (προσεγγιστικά 300MB ανά ώρα) και κατεβάζετε πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείτε το κινητό σας τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για τα social media και χρειάζεστε πρόσβαση στο internet πολλές ώρες την ημέρα, αν όχι ολόκληρη την μέρα. Σε αυτή την κατηγορία βάζουμε και το Ιnstagram (προσεγγιστικά 700ΜΒ ανά ώρα), το οποίο είναι ασύμφορο σε ό, τι αφορά τα data. Με 3 GB είστε και δεν είστε ok.

Από όλα τα social media, το Instagram καταναλώνει τα περισσότερα δεδομένα.

Κατέβασμα μιας ιστοσελίδας: 1000 kB

Έλεγχος email: 100 kB ανά email

Κατέβασμα αρχείου: 100 kB ανά σελίδα

Κατέβασμα τραγουδιού: 5 MB ανά τραγούδι

Κατέβασμα φωτογραφίας: 2 ΜΒ ανά φωτογραφία

Παρακολούθηση video: 5 MB ανά λεπτό