πόσα-άτομα-θα-επιτραπούν-στο-πασχαλιν-172388
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.04.2021 | 11:38

Πόσα άτομα θα επιτραπούν στο πασχαλινό τραπέζι -Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Να αλλάξει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα και να πάει στις 10.30 ή  11:00, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι το επικρατέστερο σενάριο θέλει να γίνεται η Ανάσταση στις 9 το βράδυ με ανοιχτές εκκλησίες και παρουσία των πιστών στο προαύλιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη ρωτήθηκε και για το αν θα αλλάξει το ωράριο. «Έχουμε ακόμα αυτή τη συνθήκη της απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα δούμε τι μπορεί να γίνει ως προς αυτή Είναι και μια συνθήκη που δεν ίσχυε πέρσι, αλλά πέρσι έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στις λειτουργίες».

Ουσιαστικά με την απάντηση της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του ωραρίου.

Την ίδια στιγμή σε σημερινές του δηλώσεις στο OPEN, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, αποκάλυψε πως προκειμένου η λειτουργία να γίνει όπως πρέπει και να προλάβουν όσοι πιστοί επιθυμούν να μεταλάβουν «θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 22:30».

Σχετικά με το όριο ατόμων στο πασχαλινό τραπέζι που άρχισε να συζητείται από χθες με την Ματίνα Παγώνη να συστήνει να είναι λιγότερα από 9 άτομα που ίσχυε για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, η κ. Πελώνη σημείωσε πως «δύο οικογένειες θα ήταν το ασφαλές», χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει συγκεκριμένο αριθμό.

Πάντως, λίγα λεπτά αργότερα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποκάλυψε ότι η Επιτροπή «δεν το έχει συζητήσει ακόμα, το λέω ξεκάθαρα». «Θα απαντήσουμε με ιατρικούς όρους» πρόσθεσε.