πολύτεκνοι-για-ν-σ-ασεπ-μας-τιμωρεί-η-ν-843884
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.11.2020 | 11:35

Πολύτεκνοι για ν/σ ΑΣΕΠ: Μας τιμωρεί -Η ΝΔ αθετεί την υπόσχεσή της

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την μείωση του ελάχιστου ποσοστού των πολυτέκνων από το 15 στο 10% για διορισμό στο Δημόσιο η  ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ. Σε συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr 

Η ΑΣΠΕ κάνει λόγω για τιμωρία για τους πολύτεκνους  και υπενθυμίζει ότι: “Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%,  ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%”, προσθέτει στην ανακοίνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε για διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διορισμών στο Δημόσιο. Δυστυχώς μία νέα απογοήτευση περιμένει τους πολύπαθους πολύτεκνους!

Ενώ το νομοσχέδιο δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, θετικό σημείο, το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες, το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης μειώνεται στο 10% !!  Τιμωρία για τους πολύτεκνους; Αυτή είναι η επιβράβευση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία που συρρικνώνεται συνεχώς; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων στην μοριοδότηση; Ακόμη υπάρχουν (ευτυχώς) και γονείς που έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Το νομοσχέδιο τους αγνοεί παντελώς!

Και αυτά συμβαίνουν όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις κατάρρευσης, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, όταν η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο! Όταν ο νόμος 2643/1998 για τις προσλήψεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπου προβλέπονταν ορισμένες θέσεις για τους πολύτεκνους, έχει πέσει σε αχρηστία επί χρόνια.

Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%,  ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%.

Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος!

Ζητούμε άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού  για τους πολύτεκνους στο 15%, και την επιπλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων αναλογικά, με βάση το πλήθος των παιδιών τους.

Σημείωση: Η φωτο από την προ έτους παρουσία του υπουργού Εσωτερικών σε ενημερωτική  Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, όταν ο κ. Θεοδωρικάκος  υποστήριζε ότι: “Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την πολύτεκνη οικογένεια”.

Χρίστος Βούζας

Ο Χρίστος Βούζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και έχοντας γερές βάσεις από τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξοικονόμηση λέξεων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, Αθηνόραμα, ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ, STAR, Αθήνα 9.84, Flash 96, Βήμα, Καθημερινή, Μεσημβρινή, Αδέσμευτος Τύπος, City Press και Αξία) ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως πολιτικός-κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 2008 ίδρυσε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ από το 2018 έως το 2019 παρουσίαζε στον ρ/σ «Αθήνα 984» την ομώνυμη εκπομπή. Τις ελεύθερες ώρες του όταν δεν διαβάζει, δεν ταξιδεύει και δεν συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που αγαπά, πλάθει ιστορίες παίζοντας με τις λέξεις. Απόρροια αυτής της ενασχόλησής του ήταν η έκδοση, το 2015, από τις εκδόσεις «Φαρφουλάς» της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες με κακό τέλος». https://www.facebook.com/vouzasc