πολυτεχνείο-αστακός-το-κέντρο-της-α-960975
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2021 | 11:14

Πολυτεχνείο: «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για τις εκδηλώσεις

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς φέτος ο εορτασμός θα είναι διαφορετικός από πέρσι, που λόγω πανδημίας δεν ήταν ο συνηθισμένος. Νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός καθώς έχουν ξεκινήσει τα καλέσματα στις ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται επίσης τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν καταλήψεις.

Αυξημένες περιπολίες

Έχουν αυξηθεί επίσης οι περιπολίες γύρω από αστυνομικούς στόχους, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καταδρομικές επιθέσεις μέχρι να φτάσει η Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού και της πορείας μνήμης. Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία για πληροφορίες που αφορούν σημεία που αποθηκεύονται μολότοφ.

Από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ταράτσες με drone.

Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτηρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, μπαίνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν, επίσης, αυξημένα μέτρα σε Αστυνομικά Τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό το φόβο επιθέσεων σε βάρος τους.

Τέλος να σημειωθεί ότι, συσκέψεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες ώρες για την οριστικοποίηση του σχεδίου ασφαλείας.