πολεοδομία-ρόδου-πειθαρχικός-έλεγχο-1441068
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.03.2025 | 19:45

Πολεοδομία Ρόδου: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους

Την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα, προκάλεσε η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα Ρόδου, να αφήσουν ελεύθερους όλους τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς στην διεύθυνση πολεοδομίας Ρόδου, μετά τις απολογίες τους.

Ειδικότερα, η ανώτατη δικαστική λειτουργός, με εντολή της προς την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών, Ασημίνα Υφαντή, ζητά τον κατεπείγοντα πειθαρχικό έλεγχο ανακρίτριας και εισαγγελέα, σχετικά με την ποινική μεταχείριση που επεφύλαξαν στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της Πολεοδομίας, παρά τα σοβαρά στοιχεία εναντίον τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Να σημειωθεί ότι, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά τις απολογίες των επτά κατηγορουμένων, έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, καθώς κατά την κρίση τους δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος φυγής, τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων ή προσπάθειας συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης και άφησαν ελεύθερους τους συλληφθέντες με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικών εγγυήσεων.

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση, καθώς κατά την κρίση τους δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων ή προσπάθειας συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης.