πόλεμος-τατσόπουλου-με-μητροπολίτ-688113
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2022 | 10:05

«Πόλεμος» Τατσόπουλου με Μητροπολίτες & site για το σήριαλ με τον Άγιο Παΐσιο  –Τι απαντήσεις δίνει

«Πόλεμος» Τατσόπουλου με Μητροπολίτες: Σφοδρές αντιδράσεις από ιεράρχες και εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και μια μήνυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από εκκλησιαστικό site εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου προκάλεσε ο χαρακτηρισμός “πρότζεκτ με αποβλάκωση” που έκανε ο συγγραφέας για το σήριαλ με θέμα τον βίο του Άγιου Παΐσιου .

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είπε ότι ο όρος “αποβλάκωση” είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης και του ζήτησε όταν δεν μπορεί να βιώσει αυτό το περιεχόμενο της πίστης, “καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση””.

Και η απάντηση Τατσόπουλου ήταν: Μητροπολίτη, δεν σκοπεύω να σιωπήσω. Δεν σιώπησα ποτέ, δεν θα σιωπήσω και τώρα. Ο καιρός που σιωπούσαμε μπροστά στους μητροπολίτες παρήλθε.

Ακολούθησε μια μήνυση από το εκκλησιαστικό site, ekklisiaonline.gr, που επικαλείται άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου και τον εγκαλεί για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε και σε αυτό: Τελευταία φορά με μήνυσε η Χρυσή Αυγή. Λέτε να φοβηθώ τις απομιμήσεις της;

Και όταν ήρθε η επίθεση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που είπε ότι “οι χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις Τατσόπουλου αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται πίστη των συνανθρώπων του”, εκείνος ανάρτησε μια φωτογραφία του ιεράρχη του Πειραιά με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής…

Το θέμα συνεχίστηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων που τον εγκαλεί για “αήθη και αχαρακτήριστη φρασεολογία που ειρωνεύεται και διακωκωδεί την ορθόδοξη πίστη”.

Ο Π. Τατσόπουλος απάντησε (και σε εκείνον) λακωνικά: “Ένας, ένας, παιδιά, μη σπρώχνεστε…”.