πόλεις-με-τη-μεγαλύτερη-συγκέντρωση-ε-1428145
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.05.2025 | 10:49

Πόλεις με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελλήνων –«Έκπληξη» στην 3η θέση

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Mια λίστα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, καταγράφει τις πόλεις με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελλήνων – τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η έκπληξη; Η τρίτη πόλη σε αριθμό Ελλήνων δεν είναι ελληνική. Πρόκειται για τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, μια πόλη που αποτελεί εδώ και δεκαετίες πόλο έλξης για την ελληνική ομογένεια.

Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, ο αριθμός των Ελλήνων στη Μελβούρνη υπερβαίνει τις 400.000, αν και τα επίσημα στοιχεία παρουσιάζουν μια πιο συγκρατημένη εικόνα. Οι πιο αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για περίπου 173.000 άτομα ελληνικής καταγωγής, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,87% του συνολικού πληθυσμού της πόλης.

Παρά τις διαφορές στα στοιχεία, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η Μελβούρνη συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πυρήνες της ελληνικής διασποράς παγκοσμίως. Μάλιστα, βρίσκεται στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό Ελλήνων κατοίκων, ακολουθώντας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ξεπερνώντας – έστω και οριακά – την Πάτρα.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.