Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
εορτολόγιο

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, γιορτάζουν τα εξής ονόματα:

Ανδρόμαχος, Μάχος, Ανδρομάχη, Μάχη, Μαχούλα, Βαλάντης, Βαλάντιος.

Ο Άγιος Βαλάντιος είναι ένας από τους Αλαμάνους αγίους της Κύπρου. Οι Άγιοι Αλαμανοί είναι ομάδα Αγίων με ανακριβή αριθμητικό προσδιορισμό, οι οποίοι ερχόμενοι από διάφορα μέρη, ήλθαν και μαρτύρησαν στην Κύπρο μετά τη δεύτερη Σταυροφορία.

Οι κύριες πηγές πληροφορίων γι’αυτούς είναι οι Κύπριοι χρονογράφοι και ιστοριογράφοι και οι Ακολουθίες των Αγίων τους. Η πρώτη αναφορά περί αυτών είναι του Λεόντιου Μαχαιρά (15ος αι.). Ο Μαχαιράς αναφέρει πως μετά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες το 638 τριακόσιοι κληρικοί και λαϊκοί κατέφυγαν στην Κύπρο, όπου διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Γι’ άυτούς ήταν άντρες επιφανείς προερχόμενοι από την Γαλλία και τη Γερμανία οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο με σκοπό να μονάσουν, μετά την αποτυχημένη τους απόπειρα, στα τέλη του ΙΓ’ αιώνα να απελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!