ποινική-δίωξη-σε-υπευθύνους-και-γιατρ-768528
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.07.2020 | 17:50

Ποινική δίωξη σε υπευθύνους και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κακουργηματική δίωξη σε βάρους των γιατρών και των υπευθύνων της κλινικής “Ταξιάρχαι” άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος για την υπόθεση μετάδοσης του κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 θετικοί στον κορωνοϊό, 13 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου σε ανωμοτί καταθέσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» έχει υποστηρίξει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος, αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.